BIBLIACENTRUM BIBLIACENTRUM nyitólap
vissza a
nyitólapra

A weboldalon 1286 előadás, 101 videofilm és 239 dokumentum között kereshet!


hang video könyv minden

E-mail cím:

Jelszó:

emlékezzen rám

Belépés

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Vankó Zsuzsanna

Vankó Zsuzsanna Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen folytatott tanulmányok befejezését követően a „Keresztény etika” c. tárgy oktatása a Szabadegyházak Tanácsa Lelkészképző Szemináriumában 1971-1975-ig.

Szabadfőiskola jellegű Biblia-iskola alapkoncepciójának kidolgozása, tantárgyi struktúrájának a megtervezése és több tantárgy oktatása lelkészi munkája mellett 1975-1991-ig.

A Sola Scriptura Teológiai Főiskola alapításában való részvétel, tantárgyi struktúrájának kidolgozása 1992-ben.

Rendszeres teológiai és gyakorlati teológiai tárgyak oktatása, e két tanszék vezetése 1992-től folyamatosan. Emellett a Teológia szak és a Biblia-alapú lelkigondozástan szakirányú továbbképzés szakfelelőse. Alapításától fogva igazgatója, főigazgatója, rektora a főiskolának.

A keresztény etika és antropológia a fő kutatási tevékenysége. Ennek eredményeit összegezi 2003-ban negyedik bővített és átdolgozott kiadásban megjelent műve: A boldogság törvénye – Bibliai etika és antropológia (Spalding Alapítvány, 370 oldal). A könyv 2004-ben angol nyelven is megjelent The Law of Happiness – Biblical Ethics and Anthropology (Holos Publishers, 2004)

Kutatási területe a keresztény történelemszemlélet is. Erről szóló Ezredforduló vagy korszakforduló? c. esszéje (BIK Kiadó, 2002) amely ugyancsak megjelent angol nyelven is (New Millenium or New Era?, Spalding Alapítvány, 2002) Ebben a témakörben jelent meg Jézus Krisztus apokalipszise c. művének I-IV. kötete is. (2001-2011, BIK Kiadó-Spalding Alapítvány)

Önálló előadások

Sorozatok

Könyvek

BemutatkozásFeltöltésekTámogatásKapcsolat